Saláty

Fazolový salát s tuňákem (1 porce)

13.03.2014 22:42
Suroviny: 100 g bílých fazolí, 100 g tuňáka v oleji (v konzervě),  50 g (1 ks) oloupané cibule, 5 lístků bazalky, 1 oloupaný stroužek česneku, sůl, pepř, 10 ml (1 polévková lžíce) olivového oleje Postup: Fazole necháme přes noc nabobtnat. Asi 45 minut je vaříme a necháme okapat. Tuňáka...

Bramborový salát se zázvorem (2 porce)

28.12.2013 00:29
  Ingredience: 400 g brambor, 20 ml oleje, 10 g zázvoru, 4 stroužky česneku, 30 ml šťávy z citrónu, 60 g cibule, sůl, pepř Postup: Omyté brambory uvaříme ve slupce, velké brambory překrojíme na polovinu. Uvařené brambory prolisujeme, přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli, oloupaný nastrouhaný...

Bramborový salát s jablky a vlašskými ořechy (2 porce)

19.12.2013 17:46
Suroviny: 400 g brambor, 200 g zakysané smetany, 200 g jablek, 30 g jader vlašských ořechů, sůl   Postup: Brambory omyjeme, jsou-li velké, překrojíme je na polovinu, a uvaříme ve slupce v hrnci s vodou. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme omytá, jádřinců zbavená, na kousky...