Lehká jarní nádivka (5 porcí)

18.04.2014 16:01

Suroviny: 1 chlebíčková veka, 5 vajíček, 1/4 l mléka, petrželka, nasekané mladé listy kopřivy, sůl, máslo (vymazání)

Postup: Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme chvíli rozležet. Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme a mírně osolíme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Podáváme s pečeným kuřetem, vařenými brambory s petrželkou, hlávkovým nebo jiným zeleninovým salátem