Pivní guláš (5 porcí)

03.09.2014 22:39

Suroivny: cca 600 g hovězího masa (kližka nebo přední), 150 g cibule, 50 ml (5 polévkových lžic) oleje, 150 g rajského protlaku, slaldká mletá paprika, drcený kmín, sůl, 10 g (1 polévková lžíce) hladké mouky, feferonka, 0,5 l piva (nejlepší je tmavé pivo, např. Kozel), cibulka (zdobení)

Postup: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku a lehce zasmahneme, aby se paprika nepřipálila. Maso omyjeme, nakrájíme na kousky, osolíme a přidáme ke zpěněné cibuli. Přidáme kmín a rychle opečeme. Podlijeme částí piva, přidáme rajský protlak a dusíme do poloměkka. Šťávu necháme odpařit a zaprášíme hladkou moukou, kteoru zasmahneme a podlijeme zbytkem piva. Přidáme nakrájenou feferonku a dusíme do měkka. Dle chutí zdobíme nakrájenou cibulkou.

Podáváme s bramborami nebo chlebem