Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky

11.12.2013 22:21

Ingredience: 280 g pohankové mouky, 200 g másla, 1 bal. vanilkového cuku, 100 g moučkového třtinového cukru, 120 g nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů, 5 g másla (vymazání)

Postup: Do mouky přidáme změklé máslo, vanilkový a moučkový cukr (ne všechen, trochu cukru si necháme na obalení) a nastrouhané nebo umleté vlšské ořechy. Zpracujeme těsto a necháme je v chladu doležet do druhého dne. Z těsta vytvořme váleček o průměru 2 cm a nakrájíme jej kolmo na pravidelné díly. Z nich vytvarujeme rohlíčky a naskládáme je na pomazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °Celsia cca 15 minut, dokud rohlíčky nezrůžoví. Poté je necháme uležet v suchu a chladu min. 1 týden.