Nápoje

Víno

10.10.2014 13:30
Víno je známé od starověku, první potvrzené nálezy jsou z doby před 6.000 lety. Ve Starověkém Egyptě bylo vinařství na vysoké úrovni, staří Egypťané znali 6 až 8 odrůd vinné révy. Výroba vína Kvalita vína závisí na kvalitě hroznů, dobrá práce na vinohradu je víc než polovina úspěchu. Kvalitu...

Zelený čaj

16.02.2014 15:30
     Zelený čaj je známý jako silný antioxidant, to znamená, že zbavuje tělo škodlivých látek, posiluje imunitu a brzdí proces stárnutí. Vyrábí se zelených, kožovitých listů čajovníku. Čajovník patří k rodu kaméliovitých, dorůstá do výšky 20 m. Daří se mu v tropickém i...

Jablečný mošt cider

16.02.2014 15:21
     Cider je osvěžující nízkoalkoholický nápoj, obvykle od 2 % do 8,5 %, vyráběný řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu, ze kterého kvasí cider, se vybírají speciální odrůdy jablek, které se míchají a tím vzniká unikátní chuť cideru. Cider je méně hořký než pivo,...